RAWATAN ALTERNATIF ISLAM DARUL IKHTIAR

"CUKUPLAH ALLAH BAGIKU, TIADA ILAH MELAINKAN DIA ,KEPADANYA TEMPAT AKU BERSERAH, DAN DIALAH AMPUNYA 'ARASY YANG BESAR"

IKHTIAR & BERTAWAKAL














Sandal Mulia Rasulullah SAW

Sandal Mulia Rasulullah SAW

Translate

Sunday, November 28, 2010

SELINGAN PERCUMA

Puji & Syukur hanya milik Allah , Sebanyak pujian di langit & di bumi & di antara ke dua-duanya , Salawat & salam buat sebaik2 & semulia2 makhluk, penghulu & kekasih Rasululullah SAW

Alhamdulillah , dengan izinNya sempat juga menyambung post yang terdahulu walaupun perasan sibuk & masalah pc. Ana nak terangkan sikit tentang logo Darul Ikhtiar yg disensasikan dibahagian komen post terdahulu. Tidak ada apa yang tersurat & tersirat tentang logo & Darul Ikhtiar. Di dalam logo tu ada bulan , bintang , satu titik & bersegi tiga ,Ana create logo ni & di 'endorse' oleh guru ana & nampak menarik & tak terfikir sampai nak membawa pengaruh yang sonsang. Semua yang terdapt di dalam logo tu mengandungi kebesaran Allah . Titik tu satu simbul kita makhluk yang lemah ni ada permulaan & kesudahan . sendiri mahu ingat , hidup kita bukan untuk selamanya(peringatan untuk ana), terlalu sibuk mencari kesalahan orang lain sambil lupa tentang kesalahan diri sendiri, terlalu sibuk nak 'test' sesorang sambil lupa tentang kekurangan diri .Ingatlah kalau kita sibuk nak 'test' sesorang pasti Allah akan 'test' kita dengan ujian-ujian yang jauh lebih berat atas kesombongan, kecemburuan & hasad kita terhadap anugerah Allah kepada hamba-hambaNya yang lain (peringatan untuk diri sendiri). Kita ni terlalu suka percaya pada konspirasi. Ada artikel dari sahabat blog yang ana minati untuk tatapan sahabat- sahabat yang sudi membaca & memberi komen tentang logo PRADI. http://keretamayat.blogspot.com/2010/10/teori-konspirasi-itu-bodoh.html

Monday, November 15, 2010

SALAM AIDILADHA


(GAMBAR WUKUF DI ARAFAH)
TERASA KERDILNYA DIRI INI





Ana ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua pembaca blog & sahabat muallij & kepada umat Islam secara amnya. Banyak kambing, lembu , kerbau & unta tumbang sempena raya qurbani. Ada satu lagu hindustan di zaman 80'an masa ana kecik lagi yang bertajuk Qurbani ana translate sikit lagu tu 'berkorbanlah,berkorbanlah,berkorbanlah, berkorbanlah demi kasih pada Allah'. Sedikit lirik yang sangat puitis & mendalam maknanya untuk renungan kita . Sesungguhnya Allah tidak memandang pada binatang yang kita korbankan tetappi Allah memandang pada hati para peserta korban . Berkorbanlah dengan tenaga & harta benda demi mencari keredhaanNya. Jadikan tiap - tiap hari sebagai hari raya qurban (Pesanan untuk diri sendiri). Wallahu'alam

Tuesday, November 9, 2010

18 SX...



Puji & Syukur hanya untuk Rabbul Jalil, tuan punya diri ini , tuan punya alam ini atas nikmat masa,ruang & kesempatan yang dipinjamkan kepada kita .
Salam & Salawat untuk kekasih & penghulu kita Rasulullah SAW.

Nampak gempak tajuk di atas , tapi tajuk ni bukan ana cipta untuk budak-budak 18 tahun ke atas saje tapi untuk umum.

Ana jarang cerita tentang pengalaman merawat kerana pada ana kisah2 rawatan ana serupe dengan para perawat2 yang lain, mungkin baru dapat sedikit ilham, nasihat & green light dari partner cum guru ana Ust Ishak untuk menceritakan kisah & teladan & pengalaman ana yang tak seberapa ni utk dikongsikan bersama , bukan untuk menunjuk nau'zubillah & dijadikan iktibar

Terlalu banyak yang kita dengar tentang kisah bermimpi 'bersama' dengan seseorang yang asing atau tidak dikenali . Ini bukan saje berlaku pada kaum hawa tapi selalu berlaku juga pada lelaki.

Tapi selalunya kisah ni dianggap p&c atau personal atau setengahnya menganggap sebagai part & parcel of life kata orang nigeria. Tak dinafikan juga kekadang mimpi2 begini adalah dari psikologi akibat untuk memuaskan nafsu atau tengok citer bukan2 ....

Banyak kes yang ana rawat , pesakit menceritakan kisah2 mereka pernah bersama seseorang di dalam mimpi , yang paling hampeh ada yang berlaku antara sedar & tidak , seperti terasa ada 'specis' yang memeluk pesakit, 'specis' menghempap pesakit semasa tidur , dan lain2 , cukuplah ana bagi contoh sikit2 , kalau banyak sangat kang , blog ni jadi macam blog 18sx .

Ana menceritakan kisah2 ini bukan untuk memalukan pesakit atau membuka aib mereka ..nau'zubillah , tetapi untuk dijadikan reference atau panduan kepada mereka yang pernah mengalami kisah atau pengalaman yang sama , untuk mendapatkan rawatan & menyedarkan mereka yang di luar sana yang mereka ni bermasalah & kalau dibiarkan saja banyak memberi masalah fizikal & emosi kepada mereka & rumahtannga & kesihatan mereka.

Biasanya 'specis' ni dinamakan jin asyik seperti yang dikategorikan oleh guru ana 'Ust. Majid - Akrine' tapi ana & partner ana rebrand 'specis' ni sbg 'husband' atau 'wife' . Yang lawaknya kadang2 kalau pesakit dengar ana bincang dgn partner ana ada husband problem mereka ingat ada masalah dengan suami mereka he..he..he..

Insya Allah ana akan sanmbung kisah ni di masa akan datang , tungguuuuu....

Wallahu'alam

Monday, November 8, 2010

KURSUS TERBARU TIAF



Sila klik untuk gambaran yang lebih jelas