RAWATAN ALTERNATIF ISLAM DARUL IKHTIAR

"CUKUPLAH ALLAH BAGIKU, TIADA ILAH MELAINKAN DIA ,KEPADANYA TEMPAT AKU BERSERAH, DAN DIALAH AMPUNYA 'ARASY YANG BESAR"

IKHTIAR & BERTAWAKAL














Sandal Mulia Rasulullah SAW

Sandal Mulia Rasulullah SAW

Translate

Friday, November 30, 2012

DARUL IKHTIAR BERHIJRAH KE PUNCAK ALAM

Alhamdulillah , Pujian & Syukur hanya selayaknya bagi Allah Azza Wajalla, Salawat & Salam buat Nabi Junjungan Rasulullah SAW khatimul anbiya .

Setelah menyepi hampir 7 bulan , blog hampir terbengkalai, hehehe , kerana kesibukan serta banyak hal-hal yang tidak dapat dielakkan.

Apa kesudahan nukilan kisah yang lalu ? Hehehe banyak juga response , antaranya yang memberikan ceramah tentang tidak baik memburukkkan orang , ada yang tanya bilo nak sambung lagi , ada yang kato ada juga specis manusia sebegini .... macam-macam  komen.

Ana dengar yang terakhir ni siMalaon ni jadi bomoh sekarang & pergi ke India untuk mengambil beberapa barang & akan ke Indonesia . Macam-macam... Ni Ana dengar dari mulut anaknya sendiri . Wallahu'alam

Pelakon yang lain , ana tak pasti , yang ana tahu Mualaf India & sahabat-sahabatnya dah tutup kedai ,tak tahu ke mana , Mualaf ni ada menaruh hati pada ana , ni yang susah , kita nak dakwah , jadi lain lak , pas tu fitnah ana . Wallahu'alam

Seorang sahabat lagi pun Wallahu'alam, lesap terus akibat mendengar cerita dari pihak-pihak di atas, Wallahu'alam  Takutlah pada Allah kerana kita akan dihadapkan di hadapan Allah di hari pembalasan .

Habislah cerita donggeng tu, nak cerita panjang lagi , malas , Semoga kita diberi hidayah & taufik oleh Allah.

Sudah berlalu Ramadhan, Aidilfitr , AidilAdha, Maaal Hijrah 1433 , semakin pantas masa berlalu, semoga sisa-sisa umur kita diberkati Allah , Amin

Darul Ikhtiar telah berpindah ke Puncak Alam , rawatan dilakukan di rumah ana buat masa ini. Allah hantar ana ke sini atas misi-misi yang tertentu, Terlalu banyak masalah sihir & gangguan di sini . Semoga Allah memudahkan urusan rawatan & yang lebih penting urusan dakwah ana yang kerdil ini .

Alamat baru ana ialah : No 62, Lorong Gugusan Alam 7/6, Phasa 2, 
                       Seksyen  7 ,Bandar Puncak Alam,
                       45010 Kuala Selangor.

No telefon masih sama , cuma kat sini kadang - kadang line tak berapa clear, kalau tak dapat hubungi saya , cuba massage , Insya Allah saya akan hubungi tuan/puan .

Semoga Allah memberi kita kekuatan untuk melalui kehidupan yang sementara, Insya Allah berjumpa di lembaran yang akan datang.

Waalhu'alam
                         

Saturday, April 14, 2012

Si Malaun Bermata Juling , Mualaf India & 3 Stooges

Puji & Syukur hanya milik Allah , Penguasa langit & bumi, ruh & jasad, Salawat serta salam rindu buat kekasih  Rasulullah SAW.

Tujuan posting kali ini untuk menceritakan sedikit sebanyak pengalaman yang sangat berharga walaupun pahit .

Bulan lepas ana terima satu gegaran atau serangan mengejut dari wall fb salah seorang perawat . Ana terasa sangat kerana ana baik dengan sahabat ini , pernah beriktikaf di bulan ramadhan , tidur sekatil , makan bersama , merawat bersama ,. serangan ini agak aggresif serta rasis, kecewa ana , sahabat ini menghilang  secara tiba-tiba setelah hampir 10 bulan bersama , ana cuba contact, sms , email , pm , tak dapat apa2 response, tiba-tiba kena serang hendap. Wallahu'alam .
Ana berjumpa dengan sahabat ini untuk bergabung serta berkongsi pengalaman serta ilmu , itu sahaja. Ana lebih suka berjemaah , kerana mengikut pengalaman lebih baik dari solo, walaupun terdapat perbezaan dari segi prinsip , itu untuk ana perkara biasa , selagi tidak menyalahi syarak , fine,  itulah berjemaah, ada lebih ada kurang , bantu membantu , sokong menyokong , itu roh berjemaah.

Ni sedikit pengalaman ana nak kongsi bersama , jalan cerita agak santai , janji boleh faham sudahlah.

Pelakun cerita ni :
 ana aka gua
Sahabat perawat  : aka kawe
Abang pembantu aka  p1
Malaun bermata juling aka mbj
Kakak mualaf india aka kmi
Sahabat Kakak mualaf india aka 3 stooges, terdiri dari sepasang suami isteri serta seorang perempuan
Abang warung kawan ana aka aw

Siapa p1 & mbj ?
 mereka adalah bekas pesakit gua , disihir & mereka ni adik beradik berlainan ibu bapa, sepupulah tu.Gua & kawe merawat mereka . Alhamdulillah lepas dah ok , mereka join team gua untuk merawat pesakit. Mereka join lebih kurang pas raya , mak gua bising sebab dia kato mbj ni kaki penipu , jangan bawak pergi merawat nanti kena kelington (kelentong), pas tu dapek nama buruk, gua defend mereka , gua kata mereka ni dah insaf & tak nak buek kerja lama lagi .

Siapa MBJ ?
Sebelum jumpa gua , dio ni kaki perempuan (guna minyak ler,macam2) , kaki nombor ekor , kaki along ( pinjam duit along) , kaki rasuah , kaki penipu ( buat sub-con pas tu tak habis kerja cabut lari, tak bayar pekerja), kaki simpan barang ( jin tok janggut kata p1).
Masa rawat hijab dio terbuka, line memang clear, gua tak tahu citor sebenar dio , bilo dah kena baru p1 citor kek gua, adusss, dio kata bagi peluang mbj berubah , imam masjid india klang pun dikencing , inikan gua.

Pada suatu hari gua ke Penang , dapat terima call dari p1 , dio kato bini mbj call dio tengah malam  , katonyo betulkah uztaz (nama timangan gua hehehe) suruh mbj gi bantu pesakit (KMI & 3 stooges) kek port klang, gua kato mano ado , dia dah mulo cornar ke tempat lain. Gua call KMI , kato kek dio kalau si malaon ni datang jangan layan , dio pun kata berehh. Pas tu balik sini baru gua dapek banyak citor pasal mbj  & kmi & 3 stooges. (citer mereka nanti gua citer kemudian) .

Hidup gua banyak problem , antaranya kereta gua kancil turbo engine kong, hampir 3 bulan gua menumpang kereta orang lain , Alhamdulillah , Allah mudahkan urusan hambaNya yang fakir ini , ramai saudara serta Aw offer pakai kereta mereka.. lagi satu problem gua , dah hampir 10 bulan (tahun lepas) lebih kurang rm 5000. gua tak mampu bayar duit sewa pusat rawatan , yolah gua ni fakir ,tak do kojo,  takdo nak sponsor . Maka berbincanglah p1 & mbj bincang nak caj pesakit agar dapek settle masalah sewa , den cakap tak payahlah , den tak sampai hati , kalau pesakit beli barang pas tu kita caj rawatan biarlah hadiah pesakit sendiri, pas tu mbj & p1 sendiri meletakkan harga pagar rumah kediaman & kedai, pada gua biarlah berpatutan & jangan sampai membebani pesakit, selalunya gua pesan harga basic termasuk barang2 nak pagar, pas tu gua bagi perfume rumah serta attar rukyah , boleh diguna selama setahun . tu pun kalau mampu, kalau tak mampu terpulanglah  pada pesakit berapo dio nak bayar .Keputusan ini diambil gua fikir ok lah , daripada pergi mengemis kek orang lain atau harapkan bantuan kawe-kawe sendiri , Masa nie  kawe juga tahu masalah gua, & kawe juga tahu caj pagar nie, tak sangko lak , kawe tak puas hati pasal nie, tak puas hati sebab apa wallahu'alam , kalau bincang ko apo , boleh lah gua tahu . ada beberapo kali kami ber4 pergi bersamo, bayaran pun dibahagi bersamo , tak do lak cakap tak puas hati ko , samo2 ambik , no comment.

Sebelum gi penang gua guno kereta Aw, waja ,  maso nak pi penang gua pesan kek mbj hantar kereta kek aw, dio kato dio nak htr esoknya , sebab nak beli barang sekolah anak , rupo2 nyo mbj bawak kmi & betino lain  naik kereta aw gi lepak kek tasik Shah Alam , kawan aw call tanya aw  apa lu buat kat tasik shah alam dengan pompuan lain , aw tukar citor kato sedaro dio baru kawin pinjam kereta. , aw call mbj esok nya mintak balik kereto , kato kereto lagi satu rosak, buek malu company jo.
Aw citor kek gua lepas gua suspect mbj buek hal & mula conar ke lain ,

Semua ni atas petujuk Allah , gua bukan tuduh melulu , tetapi dari feeling gua serta bukti depan mato , akhirnya Allah tunjukkan belang sebenar mbj. P1 juga mula mengesyaki sesuatu fishy ( tak kena) dengan gerak laku mbj.

Masa mula2 gua ajak mbj & p1 merawat sama , mbj dah mula scan nombor ekor, pas tu pergi beli ke kedai toto, setelah digasak p1 , mbj citor kek gua kononnya dio rasa bersalah sangat ,sebab tu dia citor kek gua pasal nie padahal dio takut kena fire kalau p1 citer kat gua,  Baru baru ni dalam 2 minggu lepas gua dengar dari p1 , dio terjumpa mbj kek kedai nombor , masih tak berubah malaon nie.


Ikutilah sambungan selanjutnya kisah sensasi ini di posting yang akan datang Insya Allah, part 2 


tujuan posting nie bukan tujuan menghina atau mengeji  tapi kerana malaon ini masih menggunakan nama ana & pembantu ana di dalam membuat rawatan secara illegal & setakat ini ana dengar malaon membuat rawatan sendiri serta  join kawe pergi merawat ke sana sini , so beware & no hard feeling














Monday, February 27, 2012

PERASMIAN SABUN NUR PRODUK TERBARU YANG TIADA DI PASARAN


Segala Puji & Syukur hanya untuk Allah , sebanyak pujian penduduk langit, sebanyak pujian penduduk bumi , sebanyak pujian apa yang ada diantara keduanya & sebanyak pujian makhluk ciptaanNya serta salawat & salam buat penghulu & permata hati Sayyidina Mustafa SAW.

Dengan menyebut nama Allah yang Maha Mulia & Yang Ampunya Cahaya , ana ingin melancarkan Sabun Aura Nur sebagai salah satu ikhtiar & kecantikan di dalam rawatan .


Sebenarnya ana dah lama belajar cara membuat sabun ini, dah lebih 2 tahun, ana buat rnd, untuk menambah keberkesanan sabun ini disamping mencari bahan-bahan yang yang betul-betul sesuai untuk digunakan untuk diproses di dalam sabun ini.


FAQ ...

1. Sabun Nur ni halal ker haram & diperbuat dari apa?

Jawapan ana : Mestilah halal, dengan izinNya , sabun ni diperbuat dari bahan2 yang halal seperti sabun biasa ditambab dengan bahan2 extract pelbagai daun & bunga , minyak atar ,cendana, serta ditambah dengan air rukyah,air mawar & air zam-zam serta ana telah merukyah sabun ini dengan ayat2 suci , zikir & salawat serta solat hajat kemudian diembunkan.

2. Bagaimana cara nak guna sabun ni ?

Jawapan ana : Senang ajo,kalau boleh wuduk dulu , kemudian guna sabun ini untuk muka & tangan hingga ke siku . Niat dulu contoh semoga Allah memudahkan urusan rezeki hari ini, Dah sabun, biar dalam 2-3 minit , ayat yang perlu di baca sebagai zikir iaitu surah An Nasr 4x .1000 dinar 1 x salawat 10 x, , kalau tak boleh baca, zikir Ya Fattah 11x Ya Razzaq 11x Ya Nur 11, serta Salawat 10x, pastu basuhlah muka dan tangan, mudah bukan , hehehe.
Pas tu nak keluar rumah nak pergi berniaga ker atau kerja ker , berdiri didepan pintu rumah tadah tangan , zikir yang sama seperti di atas pastu berdoalah.
Boleh digunakan ketika untuk berjumpa seseorang, untuk berniaga, untuk temuduga dan lain2.
Sabun ini boleh juga digunakan sebelum tidor & ketika bangun pagi.

3. Untuk apa kegunaan sabun ni ?

Jawapan ana : Sabun ini adalah ikhtiar , semoga Allah memudahkan urusan rezeki, (pelaris yang tidak bertentangan dengan syarak) , mengeratkan hubungan suami isteri (pengasih yang tidak bertentangan dengan syarak) & serta supaya orang lain senang & sejuk melihat wajah kita (semua dengan keizinan Allah). Sabun ini juga boleh digunakan untuk mencantikkan & mencerahkan wajah (dijalan Allah).Biiznillah


4. Ada apa2 kesan sampingan sekiranya saya menggunakan sabun ini?

Jawapan ana : Setakat ini ana tak terima apa-apa komen atau komplen dari pengguna , kalau ada ana updatekan nanti

5. Ada apa2 pantang larang sekiranya saya menggunakan sabun ini?
Jawapan ana : Pantangnya jangan gunakan sabun ini dijalan yang salah atau untuk maksiat, pantang2 lain bertakwalah & berikhtiar serta tawakkal , Segalanya dari Allah, sabun ini hanya iktiar saja.

Ana rasa cukuplah setakat ini , sekiranya ada apa2 pertanyaan atau testimony dari pengguna bolehlah email ana di darulikhtiar@gmail.com.

Ana akan update testimoni pesakit dari masa ke semasa Insya Allah untuk info bersama


Harga Sabun : RM 30
Tempahan akan dikenakan cas penghantaran pos laju RM6.00
Penghantaran ke Sabah & Serawak dikenakan caj RM9.00
Poslaju ke Brunei RM55 (harga standard Poslaju)
Pos biasa ke Brunei RM17 (Mengambil masa yg lama)


Untuk pesanan bolehlah telefon atau sms ana di 016-6900431/017-3887071

Sila bank in ke akaua ana

Maybank – Muhammed Raffi Bin A. Shaik Allaudeen
No akaun : 162115840158

, beserta bukti belian,kuantiti,nama & alamat penuh sila email ana darulikhtiar@gmail.com.

Insya Allah penghantaran akan di buat secepat mungkin 2-3 hari bekerja, sabun ini akan sampai ke tangan anda.

Ribuan terima kasih sekali lagi untuk guru ana Uztaz Ishak Bello yang mengajarkan ana cara membuat sabun ini , ana buat r & d sendiri untuk memantapkan lagi sabun2 ini .
Semoga Allah sentiasa memberi kebaikan serta ilham untuk ana memberikan terbaik untuk pesakit di dalam ikhtiar rawatan yang dibenarkan syarak . Amin Ya Rabb
Wallahu'alam

HASBUNALLAHUWANIKKMALWAKIL
CUKUPLAH ALLAH BAGIKU
Niat , Doa , Ikhtiar & Tawakkal

RAWATAN KE SELATAN




Alhamdulillah hamdan kathira , hamdan tayyiba , hanya milikNya segala pujian , Salawat serta Salam buat Sayyidina Wa Habbibina Muhammad SAW.

Insya Allah , ana akan ke selatan minggu ini sempena program lawatan & mencari jejak-jejak yang hilang , sambil merawat .

Dah lama tak ke selatan , kalau tak salah ana 6 bulan dah.

Insya Allah ana akan ke Johor , Melaka & Negeri Sembilan pada 2/3/2010 hingga 4/3/2010 iaitu Jumaat hingga Ahad ini.

Sesiapa yang memerlukan bantuan atau rawatan , Insya Allah ana ikhtiarkan boleh hubungi ana di 017-3887071/016-6900431.

Semoga Allah memudahkan urusan & melancarkan perjalanan ana , & memberi kesembuhan kepada pesakit-pesakit, Amin Ya Rabb.

Niat , Doa , Ikhtiar & Tawakkal
Darul Ikhtiar

Hasbunallahu Wanikkmal Wakkil
Cukup Allah BagiKu




Saturday, February 11, 2012

LAGI SABUN AL-BARAKAH




Puji & Syukur milik Allah belaka, Salawat serta Salam buat Kekasih Sayyidina Mustafa SAW.

Alhamdulillah, Sabun Al-Barakah mendapat sambutan yang memberansangkan , walaupun dalam keadaan penuh kekurangan ,dengan pertolongan Allah semata.

Alhamdulillah seorang lagi pengguna sabun al-barakah - kak yah menjumpai kalimah "Allah" di dalam sabun al barakah
sms yang ana terima " hari kedua akak & abg najib(suami) gunakan sabun al-baraqah , keluar kalimah Allah sebesar-besar di atas permukaan sabun , tulisan tu berwarna hijau & amat besar" Maha Suci Allah.

Bahan2 yang digunakan turut berzikir, ni kan manusia , patut lebih hebat dari sabun tu.

Seorang pesakit menggunakan sabun untuk ibunya yang sering mengadu sakit lutut, Alhamdulillah setelah menggunakan sabun hilang sakit lutut.

Seorang pesakit disihir hampir 10 tahun , Alhamdulillah setelah menggunakan sabun terutama di bahagian perut , beliau akan membuang air besar, Alhamdulillah setelah digunakan untuk hari ke 7 berturut2 , terasa amat ringan badan & kepala.

Alhamdulillah boleh digunakan kepada pesakit yang terkena demam campak.

Pesakit yang mempunyai penyakit gatal (bukan menggatal hehehe) terutama di celah lipatan & kelengkang , Alhamdulillah beransur pulih.

Banyak lagi keistimewaan sabun al-barakah yang akan ana kongsikan bersama , & ana sangat mengharapkan jasa baik pesakit & pengguna untuk memberi respon melalui sms & email untuk dikongsi bersama pengguna lain .

Ana kini menambah bahan2 di dalam sabun untuk memantapkan lagi kegunaan sabun ini , semuanya diilhamkan oleh Allah untuk dikongsi bersama.

Ana yakin pesakit kena terus menerus menggunakan sabun ini sekurang2 untuk 3 bulan tanpa henti untuk mendapat kesan yang maksimum.

Ana masih sole distributor cakap jawa, hehehhe pengedar & pembikin tunggal sabun ini , walaupun sebelum ni ada beberapa sahabat menjadi pengedar sabun ini, sekarang pembaca atau pengguna boleh menghubungi ana terus .

Untuk perhatian pembaca & pesakit : sabun ini telah disatukan iaitu untuk kegunaan gangguan & sihir & penyakit fizikal.

Harga masih ana kekalkan RM 20.00 sahaja, manakala kos penghantaran RM 6.00 untuk Semenanjung & RM 9.00 untuk Sabah & Sarawak.

Sekiranya pesakit membeli 3 sabun al-barakah kos pengantaran percuma.

UNTUK PESANAN BOLEHLAH HUBUNGI ANA DI NOMBOR 017-3887071 ATAU 0166900431 ATAU EMAIL ANA DI DARULIKHTIAR@GMAIL.COM

PEMBAYARAN BOLEH DI BUAT DI AKAUN ANA : MAYBANK:162115840158.

Semoga mendapat Kesembuhan dari Allah SWT, Amin Ya Rabb

Insya Allah Akan Datang Perasmian Sabun NUR atau AURA dipasaran.

Thursday, January 26, 2012

LAMA TAK BERSUA


Puji & Syukur hanya milik Allah, Tuhan jiwa & roh ini & Salawat serta Salam penuh kasih sayang buat Nabi Junjungan Rasulullah SAW.

Terlalu banyak ujian & rintangan hadiah Yang Maha Pencinta untuk hamba yang lemah serta daif ini . Lama sungguh tak update blog kesayangan ana, hampir 3 bulan lebih.

Masuk tahun hijrah 1433 & masehi 2012 ,umur pun meningkat 38 tahun, kubur pun memanggil, kini muncul bulan Rabiul Awal ,bulan kelahiran semulia-mulia makhluk ciptaanNya, rahmat untuk alam ini.

Terlalu banyak ujian , suka & duka , pahit & manis telah ana lalui dalam waktu 3 bulan ni, antaranya kereta rosak teruk , engine kong kena hampir rm 2000, pc pun kong sama tu yang lama tak update, bertemu & berpisah dengan sahabat yang hampir, dengan rahmatNya sempat mengislamkan seorang sahabat, dan lain-lain lagi , semuanya ujian dari Allah , hanya pujian yang dapat ana lafazkan , setiap ujian yang menimpa , disertakan dengan jalan keluar, Alhamdulillah ,

Ya Allah , jadikan hambaMu ini hamba yang banyak bersabar & bersyukur, Amin

Alhamdulillah kini ana muncul dengan beberapa produk dipasarkan , antaranya sabun an-nur, minyak wangi al-barakah, minyak serbaguna as-syifa, minyak habbatus saudah, cuka kurma , pewangi rumah dan lain-lain, Insya Allah ana akan mengupas dengan lebih lanjut Insya Allah.

Bertemu & berpisah kerana Allah, semoga kita memperoleh rahmat & kasih sayang Allah

Wallahu'alam