RAWATAN ALTERNATIF ISLAM DARUL IKHTIAR

"CUKUPLAH ALLAH BAGIKU, TIADA ILAH MELAINKAN DIA ,KEPADANYA TEMPAT AKU BERSERAH, DAN DIALAH AMPUNYA 'ARASY YANG BESAR"

IKHTIAR & BERTAWAKAL














KHATAMUN NUBUWWAH

KHATAMUN NUBUWWAH
KHATAMUN NUBUWWAH

Friday, June 20, 2014

Kaedah Minum Air












Bismillahi Masya Allah La Quwata illa Billa, Allahumma Salli A'la Sayyidina Muhammad Wa 'Ala Alihi.


Alhamdulillah , Pujian & Pujaan hanya milik Allah & Salawat & Salam kepada Qurrata 'Ainun Rasulullah SAW serta kepada Sultanul 'Auliya Sayyidina Syeikh Abdul Qadir al-Jeelani , serta Guru-Guru Mulia .

Ana nak kongsika sedikit sebuah artikel yang ana rasa berfaedah iaitu Minum PAda Waktu Yang Disarankan.

Hal ini dapat membantu kita mendapat faedah biiznillah

1.  2 gelas air setelah bangun dari tidur membantu mengaktifkan organ dalaman

2.  1 gelas air , 30 minit selepas makan membantu penghadaman

3.  1 gelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan  darah

4.  1 gelas air sebelum tidur membantu mengelakkan serangan serangan angin ahmar & serangan jantung


Masya Allah . tiada yang dapat memberi kesan kecuali diizinkan Allah , banyak  rahsia sunnah Rasulullah SAW , sekiranya kita amalkan insya Allah mendapat keberkatan , Allah sayang , Rasulullah SAW sayang , malaikat sayang .

Kaedah yang diajarkan Rasulullah SAW iaitu jangan minum air sambil berdiri , minum air seteguk, berhenti kejap ,lepas tu seteguk lagi berhenti kejap , kemudian seteguk lagi , 3 kali kesemuanya ,

Boleh juga kunyah secubit garam sebelum minum air, sebaik-baiknya juga sebelum kita makan , Insya Allah baik untuk kita .

Terbaik niat dulu untuk apa kita minum baca bismillah & salawat sebelum minum , Insya Allah saya yakin sepenuhnya Allah akan menyelesaikan masalah kesihatan pembaca

Contoh niat : Ya Allah sembuhkkan penyakit kencing manis di dalam badanku ini , Aku minum air ini dengan penuh keyakinan Engkau Maha Penyembuh ,& air ini tidak dapat  memberi apa2 kesan terhadap diriku.

Baca bismillah & salawat , minumlah air itu seperti yang disarankan di atas , Insya Allah baik belaka penyakit kita , Wallahu'alam


Hasbumallahu Wanikmal Wakil , La Haulawala Quwata Illa Billa



Friday, April 11, 2014

RAWATAN DI HOTEL 2






Alhamdulillah 'Ala Kulli Hal,  Bismillahi Masya Allah La Quwata Illa Billah ,

Allahumma Salli A'la Sayyidina Wa Maulana Myhammad Wa "ala Alihi Wasahbihi Ajma'in.

Puji & Syukur Milik Allah Yang Maha Sempurna , serta Salaway & Salam buat Rasul Junjungan SAW.

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk membuat rawatan di sebuah hotel bertaraf 4* di Kuala Lumpur baru-baru ini . Pegawai menyatakan tetamu dirasuk ketika di ballroom & ramai staf yang menemui entiti yang menakutkan di hotel tersebut.. Pihak hotel meminta ana menangkap jin2 yang menggangu disamping mengadakan doa selamat serta bacaan Yasin . Ana setuju dengan cadangan pihak hotel & meminta sedikit  masa sekurang-kurangnya 3 hari untuk proses 'cleansing' tersebut.

Rawatan dimulakan pada hari Isnin & berakhir pada hari Rabu, Alhamdulillah gangguan2 tersebut dapat dibersihkan dengan kudrat yang dipinjamkan oleh Allah.

Apa yang menarik terdapat unsur2 sihir dikalangan pihak pengurusan yang rakus & gila 'pangkat', Alhamduillah berjaya dirungkaikan & dapat memperkenalkan kehebatan rawatan Islam & kehebatan Islam itu sendiri kepada [ihak pengurusan yang rata2nya non-muslim . Semoga diberikan hidayah ,
Ameen Ya Rabb.

Sempat juga mengimami bacaan Yasin, Zikir & Doa Selamat serta yang paling penting , Tazkirah & Dakwah .
Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar walaupun dalam keadaan keletihan &  kurang sihat & yang menarik juga ana minta untuk bermalam disebuah bilik pengurusan yang agak 'berhantu' kata pegawai tersebut, ramai yang bermasalah untuk tidor di bilik itu , Alhamdulillah dengan harapan & tawakal kepada Allah , ana bermalam di bilik itu , Alhamdulillah selepas membersihkan bilik itu yang mempunyai gangguan serta sihir , ana tidur di bilik itu walaupun agak gementar ' ana pun tak berani juga' .

Ana ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak hotel serta staff yang banyak membantu serta memberi kerjasama di dalam rawatan kali ini.

Wallahu'alam Semoga di dalam rahmat Allah selalu


Sunday, January 12, 2014

SABUN AL-BARAKAH KEMBALI



                                  +




Alhamdulillah A'la Kulli Hal, Bismillah Masya Allah , Salam serta Salawat ke hadrat Kekasih Sayyidina Muhammad SAW.

Alhamdulillah sabun al-barakah sudah siap , jkali ini lebih mantap Insya Allah Tabarakallah, boleh dijadikan ikhtiar untuk gangguan & sihir serta sakit2 kulit yang kronik , resdung , jerawat & jeragat, Insya Allah , di adunkan dengan beberapa bahan sunnah Rasulullah SAW,

Gunakan dengan niat serta teruskan dengan solawat Nabi SAW di dalam hati ketika digunakan .
Yakinlah , terdapat banyak hikmah serta rahsia di dalam mengamalkan sunnah NAbi SAW , termasuk kesembuhan .

Untuk tempahan boleh hubungi ana atau sms di 017-3887071/019-3034542 , atau email darulikhtiar@gmail.com, Pembayaran boleh si buat melalui Maybank, No akaun 162115840158

Harga sebuku RM 20 , harga pos rm 6.00 semenanjung & rm 9 di Sabah & Serawak, Insya Allah ana akan proses dalam 3 hari bekerja . 

Untuk belian lebih dari 3 buku harga pos percuma 


Insya Allah untuk setiap belian ana akan bekalkan kayu sugi percuma sementara stok masih ada , boelh digunakan untuk siwak , satu sunnah Nabi SAW sebagai tanda kecintaan kita kepada Rasulullah SAW.


Wallahu'alam , semoga diberkan kesembuhan oleh

Allah , Amin.


Monday, November 25, 2013

RAWATAN DI KUANTAN, PEKAN & SEWAKTU DENGANNYA 7/12/2013-9/12/2013



Alhamdulillah A'la Kulli Hal , Bismillahi Masya Allah , Salawat seta salam buat Penghulu & Kekasih kami Rasulullah SAW .

Insya Allah ana akan ke Kuantan, Pekan & kawana yang sewaktu dengannya  sekali lagi pada 7/12/2013 - 9/12/2013 di atas permintaan pesakit , juga sempena lawatan Guru Mulia Habib Umar Bin Hafiz di Kuantan .

Insya Allah kepada pesakit yang memerlukan rawatan boleh menghubungi ana di talian 017-3887071 / 019-3034542 .

Bayaran serta hadiah boleh dirundingkan , jika anda tidak mampu , berterus teranglah dengan ana , Insya Allah ana faham keadaan anda,  tidak  menjadi keberatan & masalah di pihak ana untuk membantu anda .

Wallahu'alam ,  bil barkatil Sayyidina Muhammad SAW 

Monday, October 21, 2013

RAWATAN DI KUANTAN, PEKAN DAN KAWASAN SEWAKTU DENGANNYA




Alhamdulillah A'la Kulli Hal , Bismillahi Masya Allah , Shalawat serta salam rindu buat Rasulullah SAW.

Insya Allah ana akan ke Kuantan , Pekan & Pantai Timur pada 2/11/2013 sehingga 4/11/2013 iaitu hari Sabtu hingga hari Isnin minggu depan , Insya Allah  sekiranya rakan - rakan atau pembaca yang memerlukan rawatan untuk penyakit fizikal atau sihir/gangguan , atau lain - lain masalah boleh  
menghubungi ana di talian 017-3887071 atau 019-3034542 

Insya Allah kita  akan berjumpa di sana .

Wallahu'alam , bilbarkatil  Sayidina Muhammad SAW

Lama Tak Bersua





Alhamdulillah "Ala Kulli Hal , Bismillahi Masya Allah,

Puji & Syukur hanya milik Allah Rabbul Izzah, Shalawat serta Salam buat Penghulu serta Kekasih hati Rasullullah SAW,

Pujian tiada terhingga untuk Allah di atas kasih sayang,masih diberi ruang , waktu & kesempatan untuk meneruskan perkongsian pengembaraan blog ini. Ujian yang menimpa membuatkan diri ini tidak berdaya selain hanya berserah kepadaNya , ternyata diri ini terlalu lemah & hina serta kerdil , kurang sabar dengan ujian , cuma mampu meminta kepadaNya untuk menjadi hamba yang sabar, redha. & bersyukur.

Selalunya ana sering memberikan 'lecture' atau bebelan atau nasihat yang sama kepada pesakit , kali ini kena batang hidung sendiri :) , tapi Insya Allah kesudahan yang baik untuk hamba2 yang yakin dengan diberikan jalan keluar oleh Maha Pencinta .

Hidup ini tidak lain hanya ujian hingga kita berpindah ke alam lain, yang menjadi masalah besar ialah sekiranya  jika kita tidak diuji , hidup tanpa sebarang masalah , ini yang harus dirungsingkan oleh kita , takut kita tidak mendapat perhatian Allah , Na'uzubillah

Sudah hampir 3 bulan , komputer dah rosak , innalillah , diikuti oleh h/p yang boleh mengakses internet 1 bulan , & sebiji lagi h/p masih di kedai , rosak , hampir 3 h/p semuanya rosak ,
sampai nombor ana 016-6900431 sudah tidak dapat digunakan lagi , yang tinggal 2 nombor lagi .

Hampir 4 bulan ana tidak  dapat update blog ini walaupun rasanya banyak lagi pengalaman yang ingin dikongsi bersama . Alhamdulillah baru 3 hari lepas Allah mudahkan ana membeli komputer second hand yang murah, janji boleh digunakkan  dijalan Allah , cukuplah tu , Wasykurillah

Semoga blog ini dapat memberi manafaat kepada para pembaca dengan Keberkatan Rasulullah SAW.

Wallahu'alam

Thursday, May 16, 2013

PEMBERSIHAN & PEMAGARAN BANGUNAN DI SUBANG



Alhamdulillah A'la Kulli Hal , Segala Pujian & Syukur milik Sang Maha Pengasih & Maha Penyayang,
Salam rindu & salawat ke atas Sayyidina Mustafa SAW , berkat kegigihan & kasih sayang Baginda SAW terhadap umat Baginda (kita)  serta taufik & hidayah dari Rabbul Jalil , kita diamanahkan & dihadiahkan dengan Islam.

Alhandulillah masih diberi ruang & peluang oleh Pemilik jiwa ini,  untuk berkongsi sedikit catatan & pengalaman bersama pembaca di blog ini.

Ana sekeluarga diuji dengan demam panas & lain2 masalah (susulan dari rawatan) sejak sebulan lepas , bermula dari putri ana (2 minggu) , putra ana (2 minggu) , zaujah (2 minggu) & ana. Alhamdulillah , Allah bagi kesembuhan kepada kami sekeluarga.

Dalam bulan lepas ana terima panggilan dari seorang pengurus bangunan sebuah syarikat korporat di Subang . Syarikat ini sudah lama beroperasi dalam bidang IT di Malaysia. Ana pun pernah hadiri temuduga untuk jawatan Akaun di syarikat itu tahun 95 tak silap ana , masa muda dulu :) .

Bangunan 15 tingkat di Subang  itu mengalami gangguan, antaranya  staf bertemu dengan makhluk halus yang menjelmakan diri, cawan jatuh sendiri, karpet di luar bilik air bertukar posisi , menyebabkan staf syarikat tidak selesa untuk bekerja.

Ana bertemu pengurus berkenan & bersetuju untuk membantu mereka biiznillah. Cuma perbincangan hamba lebih tertumpu untuk kepastian samada untuk diadakan majlis solat & zikir bersama staf , serta berkongsi ilmu rawatan dengan staf seperti di HOTEL tempohari. Pihak pengurusan bangunan yang terlibat di dalam proses pembersihan kali ini mencadangkan agar rancangan ini dilakukan secara tertutup tanpa pengetahuan staf2 lain.

Alhamdulillah selepas bersetuju , kami tetapkan tarikh 2 hari selepas pertemuan pertama iaitu hari rabu .
Ana memulakan taklimat rawatan & perkongsian ilmu benteng (pagar), pembersihan(cleansing) diri & bangunan dengan 6 staf yang bertangungjawab menjaga hal ehwal bangunan .Pesanan paling penting yang ana cuba terapkan iaitu pergantungan , harapan , ketakutan hanya pada Allah Azza Wa Jalla serta memperbaiki hubungan kita dengan Allah setiap masa. Ana yakin Allah pertemukan kami dengan sebab & bukan sia2, yang paling penting pesanan dakwah.

Alhamdulillah kami mulakan operasi selepas solat magrib. Jangkaan awal ana biasanya syarikat korporat sebegini tiada masalah sihir & yang duduk tumpang di bangunan tinggi biasanya jin2 yang travel & jin2 yang berkampung lama di bangunan itu. Operasi untuk membersihkan bangunan 15 tingkat ini ana jangkakan mengambil masa 3/4 jam.

Jangkaan ana meleset , banyak jug unsur sihir hampir di setiap tingkat bangunan itu. Alhamdulillah ana ditemani 6/7 orang staf ,memulakan operasi pembersihan di setiap tingkat , Mereka juga penuh dedikasi membantu ana walaupun mereka bekerja pada pagi keesokkan harinya .

Alahamdulillah , Allah memudahkan urusan ana yang lemah ini, operasi berjalan dengan lancar, disamping membersihkan setiap tingkat dari unsur2 negatif , kami juga menabur sedikit garam & lada hitam yang telah dirukyah awal , sebagai syarat disetiap tingkat serta di luar bangunan.. Apa yang menarik, sebelum ini bangunan itu juga pernah dipagar & diletakkan wang syiling 1 sen di setiap pintu masuk setiap tingkat. Pada pandangan bathin ada 'penjaga' pada setiap tingkat , mungkin itu sebagai syarat kenapa sahabat itu meletakkan duit syiling lama 1 sen & jin2 bodyguard yang diletakkan semua kontot2  dengan rupa yang pelik & melucukan , Wallahu'alam.

Operasi  memakan masa hampir 6 1/2 jam , berakhir jam 2 pagi.  Penatnya & sakit pinggang hanya Allah yang tahu. Alhamdulillah , Allah memudahkan urusan ana yang lemah & memberi kekuatan kepada ana yang ketika itu tengah demam. Lahaulawala Quwata ila billah

Ana sudahi operasi tersebut dengan memagar bangunan tersebut & bertemu semula staf & pengurus pada hari isnin minggu berikutnya .
Ana serahkan amanah menjaga bangunan tersebut kepada pengurus serta 2 staf yang ana telah beri taklimat sebelum ini

Soalan cepumas dari pengurusan " berapa lama pagar ini tahan?"
Jawapan ringkas ana "selagi kita bergantung penuh & berpegang teguh hanya Allah sebaik2 Pemelihara"
Kita serahkan bangunan itu kepada Allah , Ya Hafidz . Maha Pemelihara. Kita serahkan urusan keselamatan kepada pegawai keselamatan , ditambah dengan CCTV yang canggih, tapi masih tak selamat, tapi kita lupa untuk serahkan urusan kita kepada Pencipta kita Yang Maha Bijaksana & Yang Maha Pemelihara, yang sentiasa memerhatikan kita serta tidak tidur & mengantuk.

Allahu Allah, ana berikan amalan ayatul qursi serta  surah al- falaq & an-nas serta salawat sebagai doa & ikhtiar untuk diamalkan berterusan, Insya Allah akan selamat dunia & akhirat.
"Ya Allah , kau peliharalah bangunan tersebut , dengan keberkatan Sayyidina Muhamad SAW" Amin

Kesimpulan, di zaman serba moden serta canggih ini , sihir masih & terus diamalkan , tidak kira kedai makan yang kecil di tepi jalan sehingga syarikat korporat yang bangunannya berdiri gah mencakar langit.
Ada juga segelintir kaum Cina yang mengamalkan sihir, motif . Wallahu'alam , selagi ada hasat & tamak selagi itulah ada 'penyakit' ini.

Ya Allah ,lindungilah kami dari kejahatan sihir serta kejahatan makhluk ciptaan Mu, Amin

Wallahu'alam,