RAWATAN ALTERNATIF ISLAM DARUL IKHTIAR

"CUKUPLAH ALLAH BAGIKU, TIADA ILAH MELAINKAN DIA ,KEPADANYA TEMPAT AKU BERSERAH, DAN DIALAH AMPUNYA 'ARASY YANG BESAR"

IKHTIAR & BERTAWAKAL














Sandal Mulia Rasulullah SAW

Sandal Mulia Rasulullah SAW

Translate

Sunday, October 16, 2016

AL FATIHAH TUAN GURU DR HARUN DIN







Alhamdulillah Ala Kulli Hal

ALLAHUMMA SALLI ALA SAYYIDINA WA HABIBINA WA SYAFIINA WA MAULANA MUHAMMAD WA ALA ALIHI SAYYIIDINA MUHAMMAD WA BARIK WASALIM

Segala puji dan puja hanya milik Allah , Salawat dan Salam kasih sayang dan cinta kepada penghulu dan kekasih Sayidina Muhammad SAW

Setelah lama tidak mengemaskini blog ,diberikan kudrat oleh Sang Maha Pencinta untuk meneruskan khidmat kepada umat Baginda SAW melalui tulisan dan rawatan .

Baru baru ini kita kehilangan salah seorang tokoh ulamak dan guru hamba yang dicintai Tuan Guru Uztaz Harun Din RA . Beliau merupakan pengasas Darul Syifa dan perintis dalam rawatan Islam di Malaysia ini .

Hamba sempat belajar dengan TG di Darul Syifa Bangi sesi 2007/2008 kumpalan ke 20. Banyak pengalaman menarik sepanjang hamba belajar dengan beliau walaupun hamba ini tidak bersama Darul Syifa lagi. Salah satu sebab hamba digerakkan dalam bidang rawatan dan Darul Syifa oleh Allah ialah kecintaan dan hormat hamba kepada beliau.
Banyak pengalaman dan ilmu yang diberikan Allah melalui TG sepanjang hamba di sana , antaranya hukum hakam berkenaan kes sumpah , liwat , zina , kerana waktu itu negara dikejutkan dengan kes Altantuya , Kes sumpah Saiful dengan Datuk Sei Anwar Ibrahim ,
Tahun itu juga merupakan ujian untuk keluarga TG kerana masalah jantung kepada anak TG, Dr Huda ketIka mereka menunaikan umrah sekeluarga.

Sepanjang pengajian , banyak yang hamba belajar dari TG, antaranya TG berkhidmat dan merawat pesakit tanpa mengira bangsa, agama  serta pegangan politik, juga sifart TG yang lembut tetapi tegas

Perkara yang paling hamba takkan lupakan ialah ketika majlis pengijzahan,Hamba ketika itu atas sebab yang tidak dapat dielakkan, tidak membawa sebarang hadiah yang ditetapkan oleh Darul Syifa sebagai tradsi . Hamba dengan penuh rendah diri berkata kepada TG ketika besalaman " Uztaz , saya hadiahkan diri ini untuk berkhidmat kepada masyarakat ." TG dengan senyum menjawab "Saya terima " sambil memegang dada hamba.

Alhamdulillah berkat doa serta restu TG , hamba masih diberikan kudrat oleh ALLAH terus istiqamah dalam bidang rawatan serta dakwah ini.

Ramai yang tidak menyukai beliau ,kerana ketegasan serta prbezaan politik, tetapi mereka tidak kenal secara peribadi serta hanya dengan pra sangka pra sangka .

Allah lebih menyayangi beliau , dalam keadaan kesihatan yang tidak menentu dan masalah jantung, beliau tetap meneruskan dakwah serta merawat pesakit yang datang ke Darul Syifa walaupun kelihatan letih sejak 5 tahun kebelakangan ini . ALLAH memberikan kerehatan kepada beliau di tempat yang sangat jauh di Calofornia,US  di mana jasad beliau dikebuikan . Walaupun jasad TG jauh tapi TG tetap dihati.

Khidmat dan jasa TG tetap ALLAH pandang , dan khidmat Yng hamba berikn kepada pesakit sekarang ini adalah dari barakah doa TG.

Semoga ALLAH mengampunkan dosa dosa beliau sera kumpulkan beliau serta hamba yang hina ini bersama Rasulullah SAW juga para awliya sera syuhada, AMEEN

AL FATIHAH



Tuesday, June 30, 2015

MELANGKAH KE MEDAN ANTARABANGSA

Bismillairahmanirahim
Allahumma Salli 'ala Sayyidina Muhammad Wa 'Ala Alihi Wa Barrik Wa Sallim

Alhamdulillah di atas ilham & gerakNYA hamba memperkenalkan sebuah blog rawatan terbaru di dalam bahasa Inggeris bertajuk

http://sufiheals.blogspot.com/
http://sufiheals.blogspot.com/


Tujuan utama blog ini untuk memperkenalkan kaedah rawatan secara tauhid & islamik  serta  dakwah kepada masyarakat antarabangsa ,. Rupanya masyarakat dunia juga menhadapi situasi yang sama macam kita iaitu permasalahn sihir & gangguan jin.

Insya Allah dengan permulaan yang kecil ini , semoga dapat memberi sedikit sumbangan kepada masyarakat dunia & ummat Rasulullah SAW di merata dunia .


Jazakallahukhair

Friday, June 20, 2014

Kaedah Minum Air












Bismillahi Masya Allah La Quwata illa Billa, Allahumma Salli A'la Sayyidina Muhammad Wa 'Ala Alihi.


Alhamdulillah , Pujian & Pujaan hanya milik Allah & Salawat & Salam kepada Qurrata 'Ainun Rasulullah SAW serta kepada Sultanul 'Auliya Sayyidina Syeikh Abdul Qadir al-Jeelani , serta Guru-Guru Mulia .

Ana nak kongsika sedikit sebuah artikel yang ana rasa berfaedah iaitu Minum PAda Waktu Yang Disarankan.

Hal ini dapat membantu kita mendapat faedah biiznillah

1.  2 gelas air setelah bangun dari tidur membantu mengaktifkan organ dalaman

2.  1 gelas air , 30 minit selepas makan membantu penghadaman

3.  1 gelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan  darah

4.  1 gelas air sebelum tidur membantu mengelakkan serangan serangan angin ahmar & serangan jantung


Masya Allah . tiada yang dapat memberi kesan kecuali diizinkan Allah , banyak  rahsia sunnah Rasulullah SAW , sekiranya kita amalkan insya Allah mendapat keberkatan , Allah sayang , Rasulullah SAW sayang , malaikat sayang .

Kaedah yang diajarkan Rasulullah SAW iaitu jangan minum air sambil berdiri , minum air seteguk, berhenti kejap ,lepas tu seteguk lagi berhenti kejap , kemudian seteguk lagi , 3 kali kesemuanya ,

Boleh juga kunyah secubit garam sebelum minum air, sebaik-baiknya juga sebelum kita makan , Insya Allah baik untuk kita .

Terbaik niat dulu untuk apa kita minum baca bismillah & salawat sebelum minum , Insya Allah saya yakin sepenuhnya Allah akan menyelesaikan masalah kesihatan pembaca

Contoh niat : Ya Allah sembuhkkan penyakit kencing manis di dalam badanku ini , Aku minum air ini dengan penuh keyakinan Engkau Maha Penyembuh ,& air ini tidak dapat  memberi apa2 kesan terhadap diriku.

Baca bismillah & salawat , minumlah air itu seperti yang disarankan di atas , Insya Allah baik belaka penyakit kita , Wallahu'alam


Hasbumallahu Wanikmal Wakil , La Haulawala Quwata Illa Billa



Friday, April 11, 2014

RAWATAN DI HOTEL 2






Alhamdulillah 'Ala Kulli Hal,  Bismillahi Masya Allah La Quwata Illa Billah ,

Allahumma Salli A'la Sayyidina Wa Maulana Myhammad Wa "ala Alihi Wasahbihi Ajma'in.

Puji & Syukur Milik Allah Yang Maha Sempurna , serta Salaway & Salam buat Rasul Junjungan SAW.

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk membuat rawatan di sebuah hotel bertaraf 4* di Kuala Lumpur baru-baru ini . Pegawai menyatakan tetamu dirasuk ketika di ballroom & ramai staf yang menemui entiti yang menakutkan di hotel tersebut.. Pihak hotel meminta ana menangkap jin2 yang menggangu disamping mengadakan doa selamat serta bacaan Yasin . Ana setuju dengan cadangan pihak hotel & meminta sedikit  masa sekurang-kurangnya 3 hari untuk proses 'cleansing' tersebut.

Rawatan dimulakan pada hari Isnin & berakhir pada hari Rabu, Alhamdulillah gangguan2 tersebut dapat dibersihkan dengan kudrat yang dipinjamkan oleh Allah.

Apa yang menarik terdapat unsur2 sihir dikalangan pihak pengurusan yang rakus & gila 'pangkat', Alhamduillah berjaya dirungkaikan & dapat memperkenalkan kehebatan rawatan Islam & kehebatan Islam itu sendiri kepada [ihak pengurusan yang rata2nya non-muslim . Semoga diberikan hidayah ,
Ameen Ya Rabb.

Sempat juga mengimami bacaan Yasin, Zikir & Doa Selamat serta yang paling penting , Tazkirah & Dakwah .
Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar walaupun dalam keadaan keletihan &  kurang sihat & yang menarik juga ana minta untuk bermalam disebuah bilik pengurusan yang agak 'berhantu' kata pegawai tersebut, ramai yang bermasalah untuk tidor di bilik itu , Alhamdulillah dengan harapan & tawakal kepada Allah , ana bermalam di bilik itu , Alhamdulillah selepas membersihkan bilik itu yang mempunyai gangguan serta sihir , ana tidur di bilik itu walaupun agak gementar ' ana pun tak berani juga' .

Ana ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak hotel serta staff yang banyak membantu serta memberi kerjasama di dalam rawatan kali ini.

Wallahu'alam Semoga di dalam rahmat Allah selalu


Sunday, January 12, 2014

SABUN AL-BARAKAH KEMBALI



                                  +




Alhamdulillah A'la Kulli Hal, Bismillah Masya Allah , Salam serta Salawat ke hadrat Kekasih Sayyidina Muhammad SAW.

Alhamdulillah sabun al-barakah sudah siap , jkali ini lebih mantap Insya Allah Tabarakallah, boleh dijadikan ikhtiar untuk gangguan & sihir serta sakit2 kulit yang kronik , resdung , jerawat & jeragat, Insya Allah , di adunkan dengan beberapa bahan sunnah Rasulullah SAW,

Gunakan dengan niat serta teruskan dengan solawat Nabi SAW di dalam hati ketika digunakan .
Yakinlah , terdapat banyak hikmah serta rahsia di dalam mengamalkan sunnah NAbi SAW , termasuk kesembuhan .

Untuk tempahan boleh hubungi ana atau sms di 017-3887071/019-3034542 , atau email darulikhtiar@gmail.com, Pembayaran boleh si buat melalui Maybank, No akaun 162115840158

Harga sebuku RM 20 , harga pos rm 6.00 semenanjung & rm 9 di Sabah & Serawak, Insya Allah ana akan proses dalam 3 hari bekerja . 

Untuk belian lebih dari 3 buku harga pos percuma 


Insya Allah untuk setiap belian ana akan bekalkan kayu sugi percuma sementara stok masih ada , boelh digunakan untuk siwak , satu sunnah Nabi SAW sebagai tanda kecintaan kita kepada Rasulullah SAW.


Wallahu'alam , semoga diberkan kesembuhan oleh

Allah , Amin.


Monday, November 25, 2013

RAWATAN DI KUANTAN, PEKAN & SEWAKTU DENGANNYA 7/12/2013-9/12/2013



Alhamdulillah A'la Kulli Hal , Bismillahi Masya Allah , Salawat seta salam buat Penghulu & Kekasih kami Rasulullah SAW .

Insya Allah ana akan ke Kuantan, Pekan & kawana yang sewaktu dengannya  sekali lagi pada 7/12/2013 - 9/12/2013 di atas permintaan pesakit , juga sempena lawatan Guru Mulia Habib Umar Bin Hafiz di Kuantan .

Insya Allah kepada pesakit yang memerlukan rawatan boleh menghubungi ana di talian 017-3887071 / 019-3034542 .

Bayaran serta hadiah boleh dirundingkan , jika anda tidak mampu , berterus teranglah dengan ana , Insya Allah ana faham keadaan anda,  tidak  menjadi keberatan & masalah di pihak ana untuk membantu anda .

Wallahu'alam ,  bil barkatil Sayyidina Muhammad SAW 

Monday, October 21, 2013

RAWATAN DI KUANTAN, PEKAN DAN KAWASAN SEWAKTU DENGANNYA




Alhamdulillah A'la Kulli Hal , Bismillahi Masya Allah , Shalawat serta salam rindu buat Rasulullah SAW.

Insya Allah ana akan ke Kuantan , Pekan & Pantai Timur pada 2/11/2013 sehingga 4/11/2013 iaitu hari Sabtu hingga hari Isnin minggu depan , Insya Allah  sekiranya rakan - rakan atau pembaca yang memerlukan rawatan untuk penyakit fizikal atau sihir/gangguan , atau lain - lain masalah boleh  
menghubungi ana di talian 017-3887071 atau 019-3034542 

Insya Allah kita  akan berjumpa di sana .

Wallahu'alam , bilbarkatil  Sayidina Muhammad SAW